Op deze pagina vindt u gerestaureerde originele ontwerpen van bekende designers. Gaat u voor  een goedkope replica of heeft u voor hetzelfde geld liever het origineel?

Montis Chaplin in leer (ananas) met zwart onderstel. De stoel is nauwelijks gebruikt en verkeert in nieuwstaat.

€ 375,-

 

4 teakhouten stoelen model 75 van de Deense ontwerper Niels Otto Møller. De stoelen zijn volledig gerestaureerd en voorzien van nieuwe papercord zittingen. 

VERKOCHT


NB ik heb nog een set van 4 beschikbaar die nog moet worden gerestaureerd. Prijs na restauratie € 900,- in naturel of € 1.000,-in zwart papercord

4 Niels Otto Møller stoelen, model 75 in Wengé. Deze stoelen worden voorzien van nieuwe papercord zittingen (naar keuze in wit, zwart of naturel). Natuurlijk worden ook de frames intensief gereinigd en in de was gezet, zodat de stoelen er weer super uit zien.

 

In naturel € 225,- per stoel, in zwart of wit papercord € 250,- per stoel. Reserveer ze nu en kies nog zelf de kleur van het papercord.

6 Niels Otto Møller stoelen (model 84) in licht eiken. De stoelen worden intensief gereinigd en in de natuurlijke was gezet, waardoor kleine beschadigingen en verkleuringen worden geëlimineerd. De stoelen worden voorzien van nieuwe papercord zittingen in naturel, wit of zwart naar keuze.

 

In naturel € 225,- per stoel. In zwart of wit € 250,- per stoel.

Deze uitschuifbare eettafel is vermoedelijk afkomstig van Pastoe. Het onderstel is van massief mahonie evenals de randafwerking van het blad. Het hout van zowel het tafelblad als het inlegblad is onbeschadigd. Deze tafel, die dateert uit de jaren 50/60 verkeert voor zijn leeftijd in een uitzonderlijk goede staat. De tafel heeft een afmeting van 83 X1.25m en kan vergroot worden tot 83x1.80m.

VERKOCHT

4 teakhouten Niels Otto Møller  model 75 eetkamerstoelen.
Deze worden in januari 2018 gerestaureerd en voorzien van nieuwe papercord zittingen en zullen er hetzelfde uit gaan zien als de andere stoelen op deze site. 
VERKOCHT

2 Jørgen Baekmark J80 stoelen in een ongekend goede staat. Deze stoelen zijn ontworpen door de bekende Deense architect Jørgen Baekmark (1929) voor FDB Studio, waarvan hij directeur was van 1958 tot 1967. Hij was geschoold als meubelmaker en haalde later zijn diploma aan de Design School. Hij is nog de enige in leven zijnde ontwerper van FDB. Zijn filosofie is dat meubels de mens moeten passen en niet andersom. Comfort is het sleutelwoord. Deze stoelen zijn daar het resultaat van. Gemaakt uit massief eiken met (nieuwe) papercord zittingen. De stoelen zijn gemerkt en daaruit blijkt dat ze werden gefabriceerd op 2 december 1965. Deze zeldzame stoelen zijn een waar designicoon uit de jaren 60. 

VERKOCHT

4 unieke palissander Niels Otto Møller model 71 stoelen met prachtige tekening. De stoelen zijn nieuw bekleed met zwart kunstleer. 

VERKOCHT

4 Niels Otto Møller model 75 in teakhout. Deze zijn voorzien van een textielband zitting die zal worden vervangen door papercord. Mooie onbeschadigde exemplaren.

VERKOCHT

advies, restauratie, inkoop en verkoop

Ideeën of vragen? Bel of mail.
Interessant? Deel.

design61

Huib van Saane

Burgemeester Meslaan 7

4002AB Tiel

0621883727

huib@design61.nl

* Om gezondheidsredenen kan ik helaas voorlopig geen nieuwe opdrachten aannemen. Zodra dit weer mogelijk is meld ik dit op de website. Bedankt voor uw begrip.

Commentaren: 9
 • #9

  Guus (vrijdag, 02 augustus 2019)

  Beste,
  kunnen jullie het hout van een Eames Lounge chair in ere herstellen? Het hout zelf is helemaal goed, alleen verkleurd en vaal geworden.
  Ik hoor graag wat jullie hier voor rekenen.

  Met vriendelijke groet

 • #8

  Anne (maandag, 01 oktober 2018 20:30)

  Huib heeft onze stoelen van Hans J. Wegner fantastisch opgeknapt.
  Niet alleen wij vinden de stoelen mooi, we krijgen ook leuke reacties van mensen die op bezoek komen.
  Huib houdt je goed op de hoogte van hoe de stoelen gerestaureerd worden en doet dit met veel enthousiasme.

  Huib, bedankt.

 • #7

  Marjolein (vrijdag, 13 juli 2018 17:25)

  Vandaag 4 gerestaureerde Niels Otto Møller stoele. van Huib overgenomen. Ze zijn prachtig. Ben er ontzettend blij mee.

 • #6

  Naomi Kurazawa (maandag, 25 juni 2018 16:29)

  Hello,

  Sorry, my Dutch is not so good. I was wondering if you're able to restore the color of our leather couch? One side of the couch gets sunlight and the color has started to fade. Please let me know if this is something you can help with. I am located in Amsterdam.

  Thanks,
  Naomi

 • #5

  Peter Vink (donderdag, 26 april 2018 08:56)

  Gaaaááf !!

 • #4

  Sanne (dinsdag, 16 januari 2018 18:18)

  Vandaag 4 gerestaureerde Otto Möller stoelen model 75 ontvangen. Wat een prachtige stoelen en perfect passend bij de eettafel die ik ook via Huib heb gekocht.
  Wat een vakwerk levert Huib. Het houtwerk en de papercord zittingen zien er fantastisch uit. Het contact verliep erg prettig. Echt een aanrader! Hier ga ik vast veel plezier van hebben :-)

 • #3

  Judith (woensdag, 03 januari 2018 13:59)

  Vanmorgen 6 eiken eetkamer stoelen van Niels Möller (#75) opgehaald bij Huib. De stoelen zien er na vervanging van de papercord zittingen en een opknapbeurt van het houtwerk weer fantastisch uit! Huib, hartelijk dank!

 • #2

  Nynke en Jules (donderdag, 05 oktober 2017 08:01)

  Acht stoelen van Moller, met stoffen en leren bekleding, brachten we bij Huib om te laten bekleden met de originele papercord .Om het proces te volgen werden we op de hoogte gehouden via de mail met foto's. En nu we ze in huis hebben, zijn we ontzettend tevreden met het resultaat. Wat een vakwerk. Je kunt zien, dat de stoelen met kennis van zaken, met passie en liefde voor het vak, zijn gerestaureerd.

 • #1

  Lisanne (zondag, 17 september 2017 09:48)

  Huib heeft voor mij twee stoelen bekleed met een nieuwe okergele stof. Ze zijn weer als nieuw. Wat een vakwerk!