Op deze pagina vindt u gerestaureerde originele ontwerpen van bekende designers. Gaat u voor  een goedkope replica of heeft u voor hetzelfde geld liever het origineel?

4 teakhouten stoelen model 75 van de Deense ontwerper Niels Otto Møller. De stoelen zijn volledig gerestaureerd en voorzien van nieuwe papercord zittingen. 

VERKOCHT

 

 

4 Niels Otto Møller stoelen, model 75 in Wengé. Deze stoelen worden voorzien van nieuwe papercord zittingen (naar keuze in wit, zwart of naturel). Natuurlijk worden ook de frames intensief gereinigd en in de was gezet, zodat de stoelen er weer super uit zien.

VERKOCHT

6 Niels Otto Møller stoelen (model 84) in licht eiken. De stoelen worden intensief gereinigd en in de natuurlijke was gezet, waardoor kleine beschadigingen en verkleuringen worden geëlimineerd. De stoelen worden voorzien van nieuwe papercord zittingen in naturel, wit of zwart naar keuze.

VERKOCHT

Deze uitschuifbare eettafel is vermoedelijk afkomstig van Pastoe. Het onderstel is van massief mahonie evenals de randafwerking van het blad. Het hout van zowel het tafelblad als het inlegblad is onbeschadigd. Deze tafel, die dateert uit de jaren 50/60 verkeert voor zijn leeftijd in een uitzonderlijk goede staat. De tafel heeft een afmeting van 83 X1.25m en kan vergroot worden tot 83x1.80m.

VERKOCHT

4 teakhouten Niels Otto Møller  model 75 eetkamerstoelen.
Deze worden in januari 2018 gerestaureerd en voorzien van nieuwe papercord zittingen en zullen er hetzelfde uit gaan zien als de andere stoelen op deze site. 
VERKOCHT

2 Jørgen Baekmark J80 stoelen in een ongekend goede staat. Deze stoelen zijn ontworpen door de bekende Deense architect Jørgen Baekmark (1929) voor FDB Studio, waarvan hij directeur was van 1958 tot 1967. Hij was geschoold als meubelmaker en haalde later zijn diploma aan de Design School. Hij is nog de enige in leven zijnde ontwerper van FDB. Zijn filosofie is dat meubels de mens moeten passen en niet andersom. Comfort is het sleutelwoord. Deze stoelen zijn daar het resultaat van. Gemaakt uit massief eiken met (nieuwe) papercord zittingen. De stoelen zijn gemerkt en daaruit blijkt dat ze werden gefabriceerd op 2 december 1965. Deze zeldzame stoelen zijn een waar designicoon uit de jaren 60. 

VERKOCHT

4 unieke palissander Niels Otto Møller model 71 stoelen met prachtige tekening. De stoelen zijn nieuw bekleed met zwart kunstleer. 

VERKOCHT

4 Niels Otto Møller model 75 in teakhout. Deze zijn voorzien van een textielband zitting die zal worden vervangen door papercord. Mooie onbeschadigde exemplaren.

VERKOCHT

advies, restauratie, inkoop en verkoop

Ideeën of vragen? Bel of mail.
Interessant? Deel.

design61

Huib van Saane

Burgemeester Meslaan 7

4002AB Tiel

0621883727

huib@design61.nl


Laat ons hieronder weten wat u van het resultaat van uw restauratie vindt. 

Heeft u vragen, stuur dan een mail.


* Om gezondheidsredenen kan ik helaas voorlopig geen nieuwe opdrachten aannemen. Zodra dit weer mogelijk is meld ik dit op de website. Bedankt voor uw begrip.


Commentaren: 14
 • #14

  Carine Hermens (maandag, 10 augustus 2020 09:02)

  Hoi Huib,

  Hoe is het met je gezondheid?
  Graag zou ik een ( om te beginnen) Wishbone chair laten matten door jou.
  Hartelijke groet,
  Carine Hermens

 • #13

  Wiel Teunissen (maandag, 09 maart 2020 19:23)

  We hebben enkele wishbone chairs van Hans Wegener waarvan de zittingen (paparcord) dringend aan vernieuwing toe zijn. Kunt u dat voor ons doen? Groeten, Wiel Teunissen

 • #12

  Pieter Wolswijk (zondag, 19 januari 2020 22:07)

  Vier Niels Otto Møller eetkamerstoelen na 25 jaar intensief gebruik opnieuw laten bekleden met papercord en het blanke houtwerk, dat bruin geworden was, laten opknappen. De zittingen was geen probleem, het houtwerk een uitdaging omdat het gezeepte stoelen betrof waarvan Huib niet zeker wist hoe dit aan te pakken. In goed overleg besloten de gok te wagen. Het resultaat is verbluffend, om met de woorden van Huib te spreken, en dat kunnen wij volmondig beamen. De stoelen zijn weer als nieuw.

  We zijn superblij met het resultaat en uiterst tevreden over hoe Huib de klus heeft aangepakt. Huib betrok ons bij alle keuzes en hield ons met tekst en foto's geregeld op de hoogte van de voortgang. Een sympathieke vakman!

 • #11

  Annemiek Bakers (zaterdag, 28 december 2019 14:50)

  Wij hebben met papercord beklede designstoeltjes. Ze zijn al bijna 30 jaar oud.
  De zittingen laten nu los. We willen graag een afspraak maken om te kijken of u ze kunt herstellen.
  Mijn telefoonnummer is 0651877006.
  We horen graag van u.
  Vriendelijke groet,
  Annemiek Bakers

 • #10

  Ad van der Kouwe (woensdag, 09 oktober 2019 10:14)

  Van mijn vader hebben mijn vrouw en ik de zeldzame Triënnale fauteuil van Rob Parry geërfd. De fauteuil uit de vroege jaren '50 verkeerde in slechte staat, maar is door Huib van Saane vakkundig gerestaureerd. Een langdurig en spannend traject dat uitzonderlijk prettig is verlopen en dat uiteindelijk tot een beeldschoon resultaat heeft geleid, met als kers op de taart de handtekening van Rob Parry (*1925) zelf.

 • #9

  Gonnie van wijk (zondag, 06 oktober 2019 07:17)

  Kunt u ook de eetstoelen Mart Visser maken met pitriet

 • #8

  Anne (maandag, 01 oktober 2018 20:30)

  Huib heeft onze stoelen van Hans J. Wegner fantastisch opgeknapt.
  Niet alleen wij vinden de stoelen mooi, we krijgen ook leuke reacties van mensen die op bezoek komen.
  Huib houdt je goed op de hoogte van hoe de stoelen gerestaureerd worden en doet dit met veel enthousiasme.

  Huib, bedankt.

 • #7

  Marjolein (vrijdag, 13 juli 2018 17:25)

  Vandaag 4 gerestaureerde Niels Otto Møller stoele. van Huib overgenomen. Ze zijn prachtig. Ben er ontzettend blij mee.

 • #6

  Naomi Kurazawa (maandag, 25 juni 2018 16:29)

  Hello,

  Sorry, my Dutch is not so good. I was wondering if you're able to restore the color of our leather couch? One side of the couch gets sunlight and the color has started to fade. Please let me know if this is something you can help with. I am located in Amsterdam.

  Thanks,
  Naomi

 • #5

  Peter Vink (donderdag, 26 april 2018 08:56)

  Gaaaááf !!

 • #4

  Sanne (dinsdag, 16 januari 2018 18:18)

  Vandaag 4 gerestaureerde Otto Möller stoelen model 75 ontvangen. Wat een prachtige stoelen en perfect passend bij de eettafel die ik ook via Huib heb gekocht.
  Wat een vakwerk levert Huib. Het houtwerk en de papercord zittingen zien er fantastisch uit. Het contact verliep erg prettig. Echt een aanrader! Hier ga ik vast veel plezier van hebben :-)

 • #3

  Judith (woensdag, 03 januari 2018 13:59)

  Vanmorgen 6 eiken eetkamer stoelen van Niels Möller (#75) opgehaald bij Huib. De stoelen zien er na vervanging van de papercord zittingen en een opknapbeurt van het houtwerk weer fantastisch uit! Huib, hartelijk dank!

 • #2

  Nynke en Jules (donderdag, 05 oktober 2017 08:01)

  Acht stoelen van Moller, met stoffen en leren bekleding, brachten we bij Huib om te laten bekleden met de originele papercord .Om het proces te volgen werden we op de hoogte gehouden via de mail met foto's. En nu we ze in huis hebben, zijn we ontzettend tevreden met het resultaat. Wat een vakwerk. Je kunt zien, dat de stoelen met kennis van zaken, met passie en liefde voor het vak, zijn gerestaureerd.

 • #1

  Lisanne (zondag, 17 september 2017 09:48)

  Huib heeft voor mij twee stoelen bekleed met een nieuwe okergele stof. Ze zijn weer als nieuw. Wat een vakwerk!